Kylätutkimus jatkuu

Paikka jonne kirjoittaa viestejä.
paiviharkin
Viestit: 78
Liittynyt: 13.11.2011 16:28

Kylätutkimus jatkuu

Viesti Kirjoittaja paiviharkin » 16.08.2013 10:46

Hei,

Rasimäen asukkaat ovat viimeisten neljän vuosikymmenen aikana tutstuneet moniin Itä-Suomen (Joensuun) yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen tutkijoihin heidän tekemillään matkoilla kyläämme. Pitkän tutkimussarjan aikana on ilmestynyt neljä tutkimusraporttia kymmenen vuoden välein, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 1973. Nyt on sitten viides kylätutkimus alkamassa.

Esimakua tulevasta tutkimuksesta saatiin tiistaina 13.8, kun 10-henkinen kylätutkijaryhmä kokoontui Rasimäellä keskellä idyllistä kylämaisemaa. Tulehmolla Harri, Sirpa, Lauri ja allekirjoittanut esitelimme kylätoiminnan kehitystä ja siinä tapahtuneita muutoksia unohtamatta vahvuuksiamme, erityispiirteitä sekä viimeisten vuosien saavutuksia ja onnistumisia. Nuotiokahvin ja keksustelujen jälkeen käytiin pienemmissä ryhmissä tapaamassa kylän asukkaita, sillä osa tutkijoista on vanhoja tuttavia monelle kylän asukkaalle.

Uuden kylätukimuksen myötä kyläläiset, kesäasukkaat, kylästä jo vuosia sitten pois muuttaneet, satunnaisesti kylässä lomailevat tai muutoin kylätoimintaan osallsituneet saavat tavata jälleen tuttuja ja uusiakin tutkijoita tai heiltä voi saada kirjeitä kylätutkimuksen merkeissä. Tehdään yhteityötä rakentavasti, osallsitutaan tutkimukseen ja tuodaan itsekukin omat kokemukset, näkemykset ja toimintatavat avoimesti esille. Näin kylätutkimus voidaan rakentaa kokonaisuudeksi, joka vastaa todellisuutta.

Kylätutkimusryhmässä vierailulla olivat mukana Pertti Rannikko, Sinikka Vakimo, Jukka Oksa, Seppo Knuuttila, Pekka Suutari, Tapio Hämynen, Hannu Itkonen, Mikko Simula, Maarit Sireni ja Maria Lähteenmäki.

Tutkijaryhmälle kiitokset vierailusta ja kolmen aikaisemman kylätutkimuksen lahjoitukseta kyläyhdistykselle. Tutkimuksia: Kylä yhteikunnassa (1985), Kyläläiset kansalaiset (1996) ja Kylän paikka (2008) saa minulta lainaan.

Syysterveisin Päivi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija