Kyläsuunnitelman teko

Tapahtumailmoituksia tälle alueelle
paiviharkin
Viestit: 78
Liittynyt: 13.11.2011 16:28

Kyläsuunnitelman teko

Viesti Kirjoittaja paiviharkin » 11.10.2013 08:21

Hei

Valtimon Pohjoisten kylien yhteisen kyläsuunnitelman teko alkoi Puukarin Pysäkillä 1.10. Tuolloin kävimme läpi vanhaa suunnitlmaa ja arvioimme, mikä oli toteutunut ja mitä oli jäänyt tekemättä. Paljon oli ääntä, iloa, ideoita ja tekemisen meininkiä.

Rasimäellä olemme saaneet vanhan Siitarin (Memosen) sillan korjattua, valokuitu saatiin koko kuntaan ensimmäisenä Pohjois-Karjalassa, tiedotusta on kehitetty ja parannettu, tapahtumat ovat alkaneet vakiintua, kylämaisemaa on siistitty ja Tanssikallio on saanut paikallisesti merkittävän aseman.
Kyläsuunnitlmaan on hyvä jatkossa merkitä mm Tanssikallion nuotiopaikka ja retkilijöitä palveleva laavun rakentaminen. Myös retkeilypolut sekä asianmukaiset kartat ja opasteet ovat kaikilla Pojoisen kylillä ajankohtaiset.

Seuraava kyläilta on 11.11 klo 18 Puukarin Pysäkillä. Sinne saapuu kunnanjohtaja Leena Mustonen.

Suunnitellaan Rasimäen kehittämista. Valtimon pohjoiset kylät voivat toimia monessa asiassa yhteen ja näkyvyys vain paranee. Otetaan suunnitelun alle ensi kesän Pohjoisten kylien kesätapahtumat ja niistä tiedottaminen.

Lähdetään joukolla mukaan, tutustu aikaisemman kyläillan tuloksiin ja ideoihin

http://www.msl-ita.fi/laiffi/kyla-ja-yh ... set-kylat/

Edellisen kerran aineisto on netissä osoitteessa:

http://www.msl-ita.fi/@Bin/417492/Kyl%C ... deoita.pdf

t. Päivi

paiviharkin
Viestit: 78
Liittynyt: 13.11.2011 16:28

Re: Kyläsuunnitelman teko

Viesti Kirjoittaja paiviharkin » 26.12.2013 07:10

Seuraava kyläsuunnitelma ilta on
9.1.2014 Puukarin Pysäkillä klo 18.


Tulkaapa mukaan suunnittelemaan, ideoimaan, yhdessä.
Mahdollisuudet vaikuttaa ensi kesän tapahtumiin ja saada niitä yhteiseen käsiohjelmaan.
Kuinka saadaan ensi syksynä alkavat harrastekrthot kansalaisopistossa alkamaan, nuorille mopo- tai bändikerhot (ovat jo olleet toiminnassa, kuinka jatkuvat).
Kylien yrittäjien nettisivujen laittaminen kuntoon kyläsivujen ohella,
kyläturvallisuuden lisääminen ja kolutusta siihen(kylän asukkaille, metsästysseuroille)
kyläasiamiehen saaminen kuntaan,
muuta ajankohtaista asiaa kylien asukkaille ja kylätoimijoille.

Tervetuloa mukaan,

t. Päivi

heikki
Viestit: 26
Liittynyt: 13.11.2011 10:45

Re: Kyläsuunnitelman teko

Viesti Kirjoittaja heikki » 27.12.2013 09:22

Hyvää Uutta Vuotta rasimäkeläisille :bounce

Päivi se pursuaa ideoita. Tuo oli loistava: tanssikalliolle laavu ja nuotiopaikka ja retkeilyreitit. Nyt kun vanhat marjamatkapolut ovat
metsittyneet, niin ei paljon uskalla kävellä metsissä. Meikä näet eksyy heti jos ympäri pyörähtää. Lakkasuolla selviytymiskonsti on
ollut kauppakassin palasia reitin varteen näkömatkan päähän toisistaan. Se kyllä roskaa ympäristöä, jos ei kaikkia saa kerättyä pois.

:bravo
Tervehyzin Iri

paiviharkin
Viestit: 78
Liittynyt: 13.11.2011 16:28

Re: Kyläsuunnitelman teko

Viesti Kirjoittaja paiviharkin » 21.01.2014 15:40

Kyläilta 9.1

Kyläilta kokosi Valtimon Pohjoisten kylien kylätoimijoita yhteiseen iltaan lähes perikymmentä henkilöä. Pirteyttä iltaan toivat nuoret kyliin muuttaneet asukkaat ja ajatuksen yhteistyöstä. Ilta oli onnistunut ja yhteisiä tarpeita ja toiveita nousi runsaasti esille.

Pohjoisten kylien ensimmäisen kokoontumisen 1.10.2013 jälkeen on jo saatu aikaan uudistuksia.
:bravo Monella kyläyhdistyksellä tai kylien alueella toimivalla yrittäjällä on nyt mahdollisuus saattaa sivunsa ajantasalle tai jopa saada kokonaan uudet www-sivut. Valtimon Kehittäjät ovat saaneet työllistettyä Unto Tolvasen avukseen näihin tehtäviin. Kylän alueella toimivien yrittäjien sivut voi linkittää kyläsivuille ja myöhemmin kunnan sivuille. Ottakaapa yhteyttä Untoon.
Yhteydenotot sähköpostilla untotol(at)gmail.com tai puhelimella 040 847 1504.

Neuvottelut kyläavustaja, - kylätalkkari, -kylämetsuri toiminnan/työllistämisen aloittamisesta ovat edelleen käynnissä. Huhtikuun alussa on Valtimolle suunnitteilla laajempi "kylävoorumi"-päivä, jossa asiaa pyritään viemään eteenpäin. Mukaan tulee mm Suomen kylätoiminta ry:stä projektipäällikkö Juhani Nenonen kertomaan paikallisesta kyläapuhankkeesta. Voorumin ohjelmaa kootaan, tarkemmat tiedot tapahtumasta ilmoitetaan myöhemmin.

:bravo Kyläturvallisuuden edistäminen on yksi kylien tavotteista. Tulevan kevään aikana saamme kaikille kylille yhteisenä koulutuksena poikkeustilanteiden koulutusta. Poikkeava tilanne voi olla sähkökatko, onnettomuus, henkilön katoaminen tai vastaava. Koulutuksen järjestää Pelastusliitto. Alkusammutus ja ensiapukoulutus on suunnitteilla
näistä kaikista ilmoitetaan myöhemmin.
Maaseudun yrittäjille ja toimijoille on suunnitteilla Rumon koululla oma kyläilta tulevan vuoden aikana. Alueellinen voimavarojen yhdistäminen voi saada aikaan positiivisen lopputuloksen.

:bounce Vuoropuhelu maaseutujohtaja Esko Saatsin kanssa toi kylätoimijoille ja kyläyhdistyksille positiivisen viestin. Valtimolla toimiva maaseutusihteeri Jukka Heikkinen voi käyttää osan työajastaan kylätoimijoiden neuvontaan, opastaa leader-asioissa tai ohjeistaa elinkeinoneuvonnassa. Tästä tullaan myöhemmin tiedottamaan lisää.

:niiaa Vaara-Karjalan Leader:ista Hannele Pyykkö oli paikalla. Hän kertoili mahdollisuudesta saada rahoitusta kylien toivomiin retkeily- ja virkistyspaikkojen kunnostukseen tai laavujen rakentamiseen. Tanssikallion nuotio- laavupaikka, retkeilypaolkujen raivaukset, näköala - tai lintutornin rakentaminen tai kunnollisten opasteiden saaminen eri kylien kohteisiin voisi olla mahdollista.

:thumbup Rumon koulun tilojen käyttö on jo tämän kevään aikana mahdollista erilaisten koulutusten ja tapahtumien järjestämiseen kertoili koulun uusi omistaja Jake Korhonen.
Kylien asukkaiden aktiivisuutta kaivataan nyt kevään aikana, kun esitetään ensi syksynä alkavia kansalaisopiston kerhoja, joille toimitilat ovat nyt olemassa Rumon koululla. Esille nousivat jumppa, karaoke, astrologia sekä kyläkirjan tekeminen- kursssit. Kyläkirjaa voisi kukin kiinnostunut kylä laatia omalta alueeltaan. Olisiko se laadukas valokuvakirja vai sen asukkaiden kertomat tarinat, tavat tai tapahtumat. Kiinnostusta on ollut jo pidemmän aikaa, mutta kirja on hyvä aloittaa kokoamalla ensin aineistoa ja kuvamateriaalia.

Yhteisten kyläiltojen aikaan nousi esille paljon hyviä ajatuksia, jatketaan siitä mihin jäätiin.
Seuraava kyläilta ke 19.2, tavataan silloin

t. Päivi :hm

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija