TAKAISIN KESKUSTELUT SISÄLLYSLUETTELOON > Klikkaa hiirellä tästä
Anita
friend
Kuva
Kuva
Vejämmö yhtä köyttä!
Viestit: 70
Milloin lähetään pilkille Koppeloon? (15. maaliskuuta 2011, klo 09:38)   
Aurinko paistaa tiällä Savonmualla ja kaikki vastaantulijat hymyilivät kun kävelin töihin, tulivat vastaan myötätuuleen ja kohti aurinkoa, eikä ollut minullakaan kuin pieni vastainen.'
Olen pitänyt mielessä sitä meiän naisten suunnitelmaa, ja kylläpä olisi nyt ihana ilma siihen pilkki- ja piirakkatapahtumaan jota suunniteltiin.
Olisiko liian nopeaa hurauttaa se ensi lauantaiksi? Jospa Luoja vielä antaisi tätä aurinkoa silloinkin, tahi kun ei nyt ihan jääpuikkoja sataisi.
Minulla on sitä seuraava viikonloppu töitä, joten itse en sitten pääse. Joku on kyllä jo uveavantoon pudonnut, ja jäät ovat paksun hangen alla tänä talvena heikot, että pitää harkita tarkkaan vieläkö sinne uskaltaa mennä.
Meillä naisilla oli joka tapauksessa suunnitteilla piirakanpaisto ja kirpparikammari Kaijan ja Eskon luona, voisihan Esko keksiä miehille jotain ulkohommia, vaikka metän raivuuta siksi aikaa kun piirakat valmistuvat...
Suunnitelma oli minusta mainio ja toteuttamisen arvoinen, eikä kai siinä muuta ole kun että lähetään liikkeelle vaan - jos mahdollisimman monelle sopii ja varsinnii talonväelle... Kyse on siis Säpintien Hämysen Eskosta joka on palannut kotipitäjäänsä ja asustaa Koppelossa. Ottakaa siellä yhteyksiä ja kirjoitelkaa tänne, mie hyppiän aika näbieseh autoh da otan vie bunukan matkah ku vai ilmotatto. Vai nygöi mängiä hiihtämäh kudamad piästäh, miun pidää kirjuttua, vai ehki ikkunas katshon kevättalven kaunehutta.
Anita


Anita
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Maria
friend
Kuva


Viestit: 7
Vs: Milloin lähetään pilkille Koppeloon? (16. maaliskuuta 2011, klo 11:12)   
Hei!
Valitettavasti Koppelon retki on juuri tuolloin la 26.3! Ensi lauantaina 19.3. on Valtimon kyläfoorumi, jonne osa kyläläisistä saattaa olla menossa.

Kaijan ja Eskon luona on tarkoitus olla klo 10 aikaan, jolloin aloittelemme karjalanpiiraiden tekoa. Vaihtoehtoisesti voi lähteä pilkkimään Koppelojärven jäälle. Kevättalven päivää vietetään Koppelossa noin klo 15-16 asti, riippuen kalaonnesta ja piiraidenpaiston aikataulusta. Ohjelmassa on myös Kylän Akkain Vaatteidenvaihtopäivät, jolloin laitamme tarpeettomat vaatteet kiertoon.
Tervetuloa mukaan!
Kimppakyytejä voi kysellä minulta, numerosta 0443736277.
terveisin MariaMaria Dorff
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Päivi H
Moderator
Kuva

Kylätoiminnasa on voimaa!
Viestit: 78
Vs: Milloin lähetään pilkille Koppeloon? (27. maaliskuuta 2011, klo 15:45)   
Hei,

Kauan suunnitelmissa ollut yhteinen retkipäivä Kaijan ja Eskon luokse Koppeloon toteutui lauantaina.
Aamu lupaili hyvää, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja hanki hohti huikaisevan kirkkaana kun valmistauduimme laähtemään. Reppuun katosivat sukkelaan kaikki pilkkivehkeet ja myös se etovan värikäs toukkapurkki, joka oli kaikessa hiljaisuudessa ja salaa piilotettu jääkaappiin säilykepurnukoiden taakse odottelemaan tätä aamua.

Päästyämme perille kuului portaille asti sisältä puheensorinaa ja iloista naurua. Kaija oli keittänyt puurokupit täyteen mehevää riisipuuroa ja tyytyväinen Esko-isäntä myhäili lämmitäneensä uunin valmiiksi jo aikaisin aamulla. Suuri leivinpöytä odotteli valmiina leipureita.

Miehet katosivat nopesti tuvasta Koppelojärven jäälle, kun aloitimme kaulinparaatin.Uuni oli lämmitetty hyvin, piirasia paistui solkenaan tiiviin puhensorinan säestyksellä. Siinä touhutessamme talon emäntä Kaija suihki samalla keittopatojen äärellä ja kattoi jo suuren ruokapöydän valmiiksi.

Miesten saapuessa kalakontit tyhjinä järveltä, istuuduimme kaikki ruokapöytään. Yllätys oli huikean herkullinen:
metsäsienikeittoa savuporojuustolla höystettynä, herkullista lohisoppaa, kotikaljaa ja uunilämpimiä karjalanpiirasia. Silloin tupaan laskeuti ensimmäisen kerran lyhyt hiljaisuus, Timon mielestä tästä täydellisyydestä puutti enää vain vuosikerta- ruokaviini! Jälkiruokana oli rouheista mämmiä ja kermaa, tuoreita pakastemarjoj ja jäätelöä. Ruokailun jälkeen kaivoimme laukuistamme kotoa vaatekaapeista löytyneitä vanhoja, käytettyjä vaatteita. Kotikirpparilta tekee aina hyviä löytöjä. Kaija sai itselleen lopuista vanhoista vaatteista matonkudetarvikkeita. Kohtuuden nimissä olisimme toki kyllä voineet leikata niitä valmiiksi kuteiksi.

Vielä lähtiessämme saimme lämpimäisiä mukaamme.
Kiitos Kaijalle ja Eskolle,tämä kokemus säilyy kauan mielessä. Päivä oli todella hieno.

t. Päivi H

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos

Software PBLang 4.67.16.a © 2002-2006 by Martin Senftleben & the PBLang-Team
Terveh Tulgua!