:: mäntylän sillan korjaus  ::
TAKAISIN KESKUSTELUT SISÄLLYSLUETTELOON > Klikkaa hiirellä tästä
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 144
mäntylän sillan korjaus (25. lokakuuta 2011, klo 10:27)   
Terve! HUOMIOI!
On ilmestynyt kyltti jossa kerrotaan mäntylän sillan korjauksesta 26.-28.10 kyseessä on ilmeisesti Rasimäentien silta josta kyläyhdistys on pyytänyt korjaustoimia.

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Anita
friend
Kuva
Kuva
Vejämmö yhtä köyttä!
Viestit: 85
Vs: mäntylän sillan korjaus (25. lokakuuta 2011, klo 22:35)   
Me sanotaan sitä vaan sillaksi, kun ei Rasimäentiellä muuta siltaa ole...
Joskus myös Memosen sillaksi, lapsena Sidoroffin sillaksi ja suvannoksi, kun siinä mäellä asui vielä 1960-luvun alussa Sidoroffin perhe. siellä taisi olla kylän ensimmäinen puhelin, ellei sitten opettajalla ollut ja Sidoroffilla ensimmäinen koulun lisäksi. Isä soitti sinne Ruotsista, sitten toi minulle sähkövalon katkaisijan ja valkoisen sähköjohdon pätkän. Se laitettiin leikkimökkiin ja niin minullakin oli "puhelin"...
Sittemmin on saanut puhelimessa istua ihan riittämiin, eikä ole näissä nykyisissä sitä hohtoa kuin ympäri käännettävässä sähkövalonkatkaisijassa joka naksahti aina mukavasti.
On muuten lyhyt sillankorjausaika kyltissä, eivät taida ihan uutta siltaa meille tehä kahessa päivässä... Mieltä hyvittelevät jollain sipistelyllä; vai korjaisivatko tiessä olevia monttuja, sillan korjaushan on sitten asia erikseen.
Sen entisen pikkusillan kaiteella sitä käveltiin, se oli nykyisen sillan yläjuoksun puolella. Sitten tehtiin uusi ja Ratilaisen jyrkkä mutka siinä sillan tällä puolella oikaistiin loivaksi. Ratilaisen tilan Mäntylä-nimen mukaan ovat nyt näköjään sillan nimenneet, ainakin kylttiin; jostakin kartasta varmaan tuli joskus naapureittenkin tilojen nimiä tavattua ja jäivät mieleen, niissä oli jotain kiehtovaa. Hämysen mäki oli Leivola, Timonen on Alapelto, Rapa Niittylä, Kanerva Alapiha, meiän paikka Mäkiselkä, Esan Nurkkamäki. Kesäinen myrsky osoitti, että Toivasen paikka on nimensä veroinen: Tuulimäki. Saisipa näistä komeat viitat kylätien varteen, olisi vain jengua tilata sellaiset kyläsepältä:)
Nygöi viergiä muate, ken vie valveil kuhkii, Minna ensmäsenä siel hyppiä tsuajul da mäne sid muate. Tervehyttä kaikil, arrivederci! Ja sama poriksi: terveisiä ja sit vaan nukkumaan ja näkemisiin:)enks mää melkke osaakki porilaista kiäldä


Anita
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 144
Vs: mäntylän sillan korjaus (29. lokakuuta 2011, klo 14:23)   
Terve!
Mäntylän sillan työmaatauluun on tullut uusi ilmoitus,eli työ jatkuu 4.11 asti.

Kuvia otetaan työstä kun pääsee lähelle,tämä on erittäin merkittävä työ,siinä mielessä että kyläyhdistys ja sen hallitus on ollut hankkeen alullelaittaja,kiitos,ehdotuksia kyläyhdistykselle voi jättää meidän kaikkien yhteisten olojen parantamiseksi,on hienoa kuinka Destia on nopeasti reagoinut asiaan ja saavat sillan stailattua jottei kylämme näytä lumeen unohtuneelta.
m Stefanos
Ps.Tärkeää olisi että viestit eivät hukkuisi toistensa sisään, Maria kirjoitti jotain kyseisestä siltatyöstä,mutta minkä otsikon alla,joten älkää sotkeko eri aiheita samaan viestiin koska joskus aina tarvitaan vanhoja viestejä.
PS 2 muokkaus
Anita et osaa pori kielt,lause kuuluu -enksmää melkei osaakki hyvi porikielt,d on jotain ulkolaist tuontitavaraa ja kunno porilaine ei tollasi käyt.

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Anita
friend
Kuva
Kuva
Vejämmö yhtä köyttä!
Viestit: 85
Vs: mäntylän sillan korjaus (31. lokakuuta 2011, klo 19:43)   
joo, myönnetään en osaak porin kiält, kaikke vaa pitä yrittä. Nyt lipsuu jo turkkulaisse. Kiäldä-sana mahtoi mennä Rauman suuntaan, sinne misä snää voit sno mnuu snuuks, snuuks määki snuu sno
taian pyssyy pohjoiskarjalassa ja karjalassa, savoki on vähä huteraa.
voitteko kuvitella, täällä päin on sellainen muoto kuin esim. kuoli-sanassa: kuelj
sinne e-kirjain sujahtaa väliin, ja se on hurjan kuuloista
(eri asia kuin kualjkiäryle) = kaalikääryle


Anita
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Minna Korkatsu
friend
Kuva
Kuva
passikuvani!
Viestit: 20
Vs: mäntylän sillan korjaus ( 1. marraskuuta 2011, klo 13:41)   
Mie en oo ikinä kuullut siltaa sanottavan Mäntylän sillaksi. En ainakaan muista. Anu on unohtanut, et pentuna sitä sanottiin Alvin sillaksi( Memosen), Sidoroffin jälkeen.Sitten myö ristittiin se Nixonin sillaksi 1974?rakennusvuonna.Water Gate-skandaalin kunniaksi. Olipa meillä hyvät yleistiedot maailman tilanteesta Hyvin Röynä opetti!!


Minna Korkatsu
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 144
Vs: mäntylän sillan korjaus ( 1. marraskuuta 2011, klo 17:16)   
Terve!
Nyt tulee vähän ällöä imeläkivi tekstiä,nimittäin kun silta on tunnettu monella nimellä,niin eiköhän olisi se aika nimetä uudelleen,suuressa maailmassa on niinsanottuja rakkauden siltoja jossa vastanaimisiin menneet käyvät kiinnittämässä rakkaudenlukon siltaan ja otattavat ikimuistoisen kuvan tapahtumasta.
Huomasin kun kävin kuvaamassa niin Destia siivoaa myös tien penkat ja joki näytti tosi hyvältä joten,miksi silta pitää olla tasaisen harmaan näköinen,eikö se voisi olla vaikka punainen ja nimenmuutos vaikka ukkuandu sildu.....?
mitäs meinaatte?pistetäänkö hallitus asialle.

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
ulla korkatsu
Moderator
Kuva
Kuva
Izen pidää katsuo, hebo ei niä!
Viestit: 124
Vs: mäntylän sillan korjaus ( 2. marraskuuta 2011, klo 15:27)   
Eiku Rakkauden silta, tai Hiljaisuuden silta. Laitetaan sillankupeeseen jotain kukkia ensi kesänä.

Tai Halauksien silta, eli Sepäily silda. Jos vaikka pahin vihollinen tulee sillalla vastaan sitä on halattava!:)

En tiijä kuka se olis miun pahin vihollinen----mie ite? No se on sitten ihteesä halattava siellä sillalla.


Heissan!ulla korkatsu
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 144
Vs: mäntylän sillan korjaus ( 7. marraskuuta 2011, klo 14:07)   
Terve!
Siltatyömaata jatkettu 24.11 asti,lisäksi tullut lisäys jossa pyydetään käyttämään kiertotienä valtatietä,koska pienet sivutiet ei kestä autoja,kun ovat aikanaan hevosille tarkoitettu.
m Stefanos
Unto tässäkin korjasin ä:t

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos

Software PBLang 4.67.16.a © 2002-2006 by Martin Senftleben & the PBLang-Team
Terveh Tulgua!