TAKAISIN KESKUSTELUT SISÄLLYSLUETTELOON > Klikkaa hiirellä tästä
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 132
JOEN JUHLA ( 1. elokuuta 2011, klo 10:29)   
Terve!
Merkkaa almanakkaasi 26.8.2011 klo 19.00 vietetään joen juhlaa rannassa tulehmolla.
Vuolaana,vapaana virtaavan Rumojoen rannalla poltamme kootut risukokot ja nautimme hyvää ruokaa omassa kylässä kasvatettua, emäntien valmistamaa,alueelle tuodaan lyhtyjä,musiikkia,ym tule viihtymään,tilaisuus on maksuton kyläläisille.
Lisätietoa tulee Rasimäki lehdessä lähiaikona.
m Stefanos

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 132
Vs: JOEN JUHLA (27. elokuuta 2011, klo 08:07)   
Terve!
Illalla oli joki juhla johon ruttu toi poikansa paukun vierailulle ennen juhlan alkua,paukku on tosi lutunen pentu kuten kaikki ovat pieninä,aamulla rohkeasti pää tyhjänä ajatuksista lähestyin Teuvon ja Päivin pyydystämää kuhaa joka painoi 4,8 kg,enpä ole sellaista ennen itse fileoinut ym, vaan kävikin hyvin ja jäi vielä syötäväksi.
Päivällä vein lastin tavaraa ja karnevaalilyhdyt joita ripustelin,illalla vaan ei oikein valo näkynyt kun en uskaltanut laittaa oikeita kynttilöitä vaan laitoin led tuikut,Timo kävi myös päivällä laittamassa tien varteen lyhdyille ripustuskepit, jo viikolla Timon kanssa kävimme laittamassa seinäpenkit paikoilleen,lyhdyt täytti tehtäväsä hyvin,lähdin mietiskelemään ja sillä välin Pirkko ja Sirpa olivat laittaneet pöydät kuntoon ,upeaa,tuoneet lisää penkkejä,pöydän,lyhtyjä,Antero laitteli kokkoa ja tulta pesuvettä varten sillä kyläyhdistys on ostanut lopettavilta kouluilta noin sadat ruokailuvälineet,eipä kyllä tiskaajia ilmottautunut juhlien loputtua.
Liisa oli leiponut sämpylöitä,tehnyt kaljaa,mehua,lisäksi Pirkko ja Sirpa tekivät sienisalaattia,puolukka+kaali salaattia ja fetasalaattia sekä Rasimäen maasta sipulia,perunoita,porkkanoita,keittäneet,pilkkoneet valmiiksi joita vain paellapannussa lämmitin kuhan ja juustomakkaroiden seuraksi.
Ilta alkoi ja väkeä riensi paikalle,Laurin luvalla pidin tervetuliaispuheen,yhden elämäni syvällisimmistä,sillä muistin että puheista kukaan ei muista viittä sanaa enempää joten puheeni kuului: kuha ruuassa on ruotoja tervetuloa!Aplodit oli huomattavat,syötyämme Päivi puhui valokuidusta ja sen tärkeydestä.
Ihan uutena asiana kerroin perustettavasta omenapuu tarhasta,josta myös kylä hyötyy.
Kaija oli tehnyt todella mahtavan täytekakun Pohjois-Karjalan puhtaista marjoista ja kuohuvasta kermasta,tätä nautimme kahvin kera.
Tämän jälkeen oli levyraati jonka voitti Jaakko Teppo kappaleella Hilma ja Onni,joku kysyi miksei ollut klassista kappaletta,etenemme hitaasti,ehkä akkukäyttöisen cd-soittimen tiskijukka ei ole vielä valmis Sibeliuksen valsetriste vai mikä se nyt oli.
Väkeä oli koolla 41 henkeä joka oli yllätys,mahtavaa ja hyvin mahduimme tulehmoon joka näin tuli testattua.
m Stefanos

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Iso Paha S
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 41
Vs: JOEN JUHLA (28. elokuuta 2011, klo 17:35)   
Olisinpa ollut paikalla! Kuha ja muikku ovat lempikalojani. Voi harmi!_
-
70-luku on jo antiikkia. Niin minäkin!
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos

Software PBLang 4.67.16.a © 2002-2006 by Martin Senftleben & the PBLang-Team
Terveh Tulgua!