TAKAISIN KESKUSTELUT SISÄLLYSLUETTELOON > Klikkaa hiirellä tästä
harri
friend
Kuva

Kylätoiminnassa on voimaa!
Viestit: 137
Porkkanajuttu (18. syyskuuta 2011, klo 15:46)   
Terve!
Tänään kun aamulla heräsin ja puolipökerryksissä nostin kahvikuppia juodakseni näin kuinka kauhukseni käsiini oli iskenyt joku tauti,olin oranssinvärinen,keltainen,näin huonosti ja partani oli myös keltainen,apua,kesti hetken tajuta että syynä oli porkkanat joita oli tuotu eilen rappusilleni,illan hämärässä pesin ja raastoin niitä pakkaseen kolme tuntia,yhden erän leivinuunissa haudutin porkkanalaatikoksi ja jo nyt on varma kun näette ylipaksun oranssisen aurauskepin kävelevän tiellä niin varokaa,se olen minä,
keltaoranssinen sormeni osoittaa Toivosille, kiitos vaan, täytyy taas talvi elää terveellisesti.
Kun saa jotain on mukava jakaa myös muille ja ajattelin jos jollain olisi hyvä ,helppo,raikas resepti porkkanoista voisin tehdä osasta porkkanoita marrasmessuille kahvioon myytäväksi kylän hyväksi,
kirjoitelkaa reseptejä ajoissa tänne.
m Stefanos

IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos
Anita
friend
Kuva
Kuva
Vejämmö yhtä köyttä!
Viestit: 79
Vs: Porkkanajuttu (20. syyskuuta 2011, klo 19:49)   
No nyt pysyy munkkonen ja hevoset terveinä talven yli:)
Täällä savossa mehupuristamon omenasoseista pääsivät lehmät osallisiksi ja terveyttä piisaa kuuleman niilläkin. Äitillä ne lehmät pysyi terveenä kun 12 vuotta kulkivat mäen alle lähteelle vettä juomaan talvisaikaan, kun vesi kaivosta oli vähissä. Ne oli hauskan näkösiä, kun me hiihdettiin lja lehmät meni polkua myöten peräkanaa alamäkeen metrisessä hangessa niin että päät ja selät vaan näkyivät.
Ei ollut uartulehuksia ja solumaitoja!
Minennoo vielä koko Tulehmoo kerinnä nähä kun tieltä, joten en ole ehtinyt sitä olla arvostamattakaan, mutta eppäilenpä että kunhan sinne alamäkeen asti jonain päivänä selviän niin arvostus vain entisestäänkin kohoaa.
Ja tämä ei ole sitä vanhaa rasimäkeläistä selviämisperinnettä kun muuta joutumista eli ehtimistä ja ajan kanssa lähestymistä.
Joskus jos Luoja suo voitaisiin kulkea Haapalanmäen kallioille myös perinteistä reittiä, polkua pitkin. ai kun minun syömmeen särähti sana parkkipaikka; se uusi umpitienpätkä kun on ihan siellä keskellä karhukorpea, meiltä katsottuna aika kaukana vanhan Kakkisen aukon takametsän sivussa, kallioilta päin tullessa sen jyrkän pystyseinämän takana, edelleenkin oikein syvässä korvessa, jossa, kuten tiesimme, liikkui ihan varmasti karhu. Se oli siellä riittävän kaukana molempien teidenvarsien asutuksesta, ja ikikuusikossa - joka ei tietysti ikuisesti siellä pysy ja on metsätaloudellisestikin järkevää uusia. Mutta meiän ajatuksissa se on noin, ja sinne tallusteltiin tietenkin kotoa jalan liikkeelle lähtien vanhoja polkuja pitkin. Todennäköisesti meidän kylältä kun on kuljettu sille ensimmäiselle koululle Liuhan taloon, on menty juuri sitä Haapalanmäen jälkeen vasemmalle haarautuvaa polkua Kakkisen aukon, tai varmaan silloisen metsän, kautta. Se polku vie Kaura-ahon kohdalle, mutta lähellä tietä kun ottaa vielä oikeanpuoleisen haaran, tulee suolle vastapäätä Liuhaa. Haapalanmäen jälkeen suoraan menevä polku meni sekin toisen aukon yli kallioiden juurelle, josta polku nousee ylös kallioille. Siltä aukolta ennen kallioita kun lähtee menemään oikealle metsien ja aukkojen läpi, tulee keskimmäisen Säpin kohdalle. Isä neuvoi kerran meitä siitä menemään metsän läpi Säpin takaiselle aukolle puolukkaan, ja me lähdettiin. Laskettiin, että kyseinen aukko oli lopulta viides, kun oli menty aukkojen läpi metsään ja metsän läpi aukolle jne kunnes tultiin Säpin aukolle, jossa oli kiviä ja mäntyjä ja puolukoita ja näkyi kylä. Laskettiin ne aukot huvikseen että voitiin isälle sanoa kun kylää ei heti alkanut näkyä kuten hän muisteli. Isä totesi, että siellä on lisää aukkoja hakattu; varmaan joskus välissä oli vain yhtenäinen korpi milloin hän oli siellä viimeksi harpponut.
Tulipa tästä suakkuna, hyviä öitä! Kuunnelgua joven iäntä siel ku voitto (harrille suomennos: kuunnelkaa joen ääntä siellä kun voitte)


Anita
IP-osoite kirjattu Status: kirjautunut ulos

Software PBLang 4.67.16.a © 2002-2006 by Martin Senftleben & the PBLang-Team
Terveh Tulgua!